Családfakutatás

„…Üzenem a háznak, mely fölnevelt: - ha egyenlővé teszik is a földdel, nemzedékek őrváltásain jönnek majd újra boldog építők és kiássák a fundamentumot s az erkölcs ősi, hófehér kövére emelnek falat, tetőt, templomot.”

(Wass Albert: Üzenet haza)


elérhetőségem: csaladfa2@gmail.com

legutóbbi frissítések

2012.12.04

Fényképek

2012.12.04

(Szlovákia 1869 összeírás)

Kategóriák

Utolsó kommentek

De nem ám. És most nem Árpád-házi Daka Józsefre gondolok, és nem is a sokat vitatott Crouy-Chanel származási vonalra.

Leány ágon nagyon is él, sőt virágzik az Árpád-ház!

Hiszitek vagy sem, a hazánkban jelenleg élő magyar személyeknek nem is olyan kis része, legalább 5 %-a Árpád-házi leszármazott. De mondhatnék ennél magasabb arányt is, valószínűleg nem lenne téves.

Eddigi kutatásaim alkalmával az ismeretségi körömben három olyan ismerős családfáját is sikerült felállítanom, akik Árpád-házi királyaink leszármazottjai – leány ágon -. Pedig olyan nagyon sok ismerős családfáját nem térképeztem fel, tehát az arány elképesztően magas. Természetesen ezt a családfa felállításáig ők nem tudták magukról.

A képlet egyébként roppant egyszerű: Ha sikerül találni a családfában legalább egy – nem armalista - nemesi vonalat, tehát legalább birtokadománnyal rendelkező családi ágat, akkor azt feljebb kutatva - leány ágon - további nemes családok bukkannak fel, melyek közül az egyik – ha szövevényes genealógiai úton is – de nagy eséllyel elvezethet magyar uralkodóinkig.

Mindenkit arra buzdítok, hogy próbálja meg, „bármikor bejöhet” !

 

 

 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://genealogia.blog.hu/api/trackback/id/tr443458625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kissbalazs93 2012.07.21. 13:10:39

Igen nagyon is igaz ez a megállapítás. Aki kutatja a családfáját és bárókra, grófokra vagy hercegekre talál az nézzen jól körbe, és ha a távoli ősei között megtalálja Frangepán Bernátot (-1527) és feleségét, Donna Luisa Marzano d'Aragona-t, az elkönyvelheti magának, hogy ő női ági leszármazottja az Árpád-háznak, ugyanis Luisa egyenes ági őse volt Árpád-házi Jolán aragóniai királyné (1219-1251), aki I. Jakab aragóniai király felsége volt. De nem csak az Árpád-ház leszármazottja volt Luisa, hanem még nagyon sok európai királyi családnak és neves uralkodónak, mint például Nagy Károly vagy Barbarosssa Frigyes. Igen valójában sok magyar nemesi család származik az Árpád-házból. Én a gróf Zichy család őseit kutatom és ott találtam meg ezt a meglepetést!

Üdvözlettel: Kiss Balázs

Genealogus · http://genealogia.blog.hu/ 2012.07.22. 22:59:53

Kedves Balázs! Valóban elsősorban én is a Frangepán vonalra gondoltam, három ismerősömből kettőnél ez a vonal érintett. De sikerült egy másik ágat is találni, ami ugyan egy kicsit kuszább és kevésbé hitelesen dokumentált adatokon nyugszik, de szóba jöhet. Érdemes minden ágat a legmesszemenőbbekig kikutatni, mert sosem lehet tudni, hol terebélyesedik uralkodói irányba.

Hilycou 2014.10.22. 22:54:50

Most már csak azt nem értem mit érek az esetleget Árpádházisagommal orbaniaban. Sajnos az Árpádházzal sokra megyek amikor napjainkban a szarházi uralkodó haz diktál.

Polgár Ákos 2014.10.23. 20:44:07

Ismerőseim közt van Árpádházi Szent Erzsébet leszármazott. Felmenői évszázadokon át németországban éltek (oda ment férjhez Szt. Erzsébet), a XIX.sz-ban kerültek Magyarországra.

lényeglátó 2015.10.07. 10:44:07

Szent István anyja Sarolt fiútestvérei Bolya, és Bonyha! Leszármazottaik a Bolyaiak! Ma Borsod/Edelényben élnek! Egyikük Bolyai Ibolya roma nő, miskolci hajléktalan szállón nyilatkozott jó 15 éve! Markó Béla tudta Edelénybe élnek leszármazottak! Városi TV ripacsterének semmit nem jelentett a Bolyai név! Apja 1950-ben hajózási techn. hagyta ott, szép cigány lány szerelméért!

Kékavian 2015.10.20. 17:32:18

Ennyi idő után ha vannak is a további házasságokkal a gének veszthettek erejükből.Ma nagyon nehéz olyan emberrel beszélgetnek akit a mások sorsa is úgy érdekel hogy a másik ember is megtudjon élni.

És nem a pillanatnyi adakozásra gondolok hanem valóban tenni is a többiekért de nem fanatizmusból öncéluan.

Tudom a vér nem válik vizzé csak....

Homan Bence 2017.10.31. 15:58:13

Én kutatnám a családfámat, csak nem tudom mit tegyek. Örülnék ha tudnának valamit ajánlani, hogy merre tovább.